Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Конопляний Університет - третій випуск дипломованих фахівців

12.11.2019

Петиція, підписана учасниками круглого столу

Наступне навчання слухачів в рамках « Конопляного Університету » відбудеться з 16 по 17 грудня 2019 року . Родзинкою проведення другого дня заходу стане круглий стіл « Використання канабіноїдів в терапії важких / хронічних захворювань ». Вищевказане захід стане прообразом міжнародної конференції «Коноплярства 2020» планованої до проведення в березні-квітні 2020 року.

З 11 по 12 листопада на базі Навчально-наукового інституту безперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України (м.Київ) в черговий раз були проведені заходи в рамках « Конопляного університету » в результаті яких 25 слухачів отримали « Сертифікати » державного зразка, відповідального кваліфікаційним вимогам передбаченим чинним законодавством для суб'єктів господарювання, що спеціалізуються на роботі з коноплею.

За результатами заходу має сенс зробити певні висновки:

1. На даний момент Коноплярства України неконкурентоспроможний не тільки в порівнянні з аналогічними секторами господарювання в економічно розвинених країнах Європи і Північної Америки . Національний сектор самої високорентабельної сільськогосподарської культури неконкурентним навіть у порівнянні з аналогічною галуззю в Російській Федерації , яка знаходиться під міжнародними санкціями. Третій рік спостерігається деградація національного коноплярства, причому причин подібного роду стану речей декілька:

- адміністративний тиск з боку співробітників правоохоронних і контролюючих органів, які галузь намагаються перетворити у власну корупційну годівницю;

- не розвиток національного законодавства, архаїчні норми якого не тільки не дають на даний момент можливості працювати з листям і суцвіттями технічної конопель терапевтичної спрямованості, але і створюють умови, при яких співробітники Національної поліції, а також Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками не дають українським компаніям працювати з конопляної соломою / тресту ;

- відсутність достатньої кількості потужностей з первинної та глибокої переробки , що не дозволяє виробляти експортно орієнтовану продукцію з високою доданою вартістю .

2. З метою внесення змін до чинного законодавства України в ході проведення круглого столу " Конопляне сировину - технології його використання в будівництві, виробництві біокомпозітних матеріалів і меблів " учасникам було запропоновано підписати петицію на підтримку необхідності внесення змін до пп. 41-44 «Порядку проведення діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та контролем за їх обігом ».

3. Описуваний в п.2 документ буде використаний в ході підготовки необхідних матеріалів відповідальними співробітниками Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України для внесення змін до ПКМУ 589 - 3.06.2009 р, раніше ініційованих Асоціацією «Українська технічна конопля» .

4. З огляду на ажіотаж спостерігається серед національних коноплярів навколо сертифіката одержуваного слухачами в рамках « Конопляного Університету », а також в питаннях пов'язаних з використанням технічних конопель терапевтичної спрямованості (в тому числі реєстрацією першого в Україні сорти багатого каннабідіола ), видно необхідність в проведенні позачергового навчання в рамках « Конопляного Університету » за тематикою використання терапевтичних властивостей рослини в промислових цілях в грудні 2019 року.

5. Відповідно до до досягнутих домовленостей, наступне навчання слухачів в рамках « Конопляного Університету » відбудеться з 16 по 17 грудня 2019 року . Родзинкою проведення другого дня заходу стане круглий стіл « Використання канабіноїдів в терапії важких / хронічних захворювань ». Вищевказане захід стане прообразом міжнародної конференції «Коноплярства 2020» планованої до проведення в березні-квітні 2020 року.

6. За результатами проведення вищевказаного круглого столу , профільною асоціацією українських коноплярів буде ініційовано питання перед центральними органами виконавчої влади та управління нашої країни про необхідність прийняття спільного наказу кількох відомств, що регламентує можливість використання листя і суцвіть технічної конопель терапевтичної спрямованості в промислових цілях (виготовлення і продаж продуктів харчування , косметичних засобів , біологічно активних і кормових добавок і також інших то варних позицій , надзвичайно багатих безнаркотичну каннабиноидами).

7. Для посилення позиції Асоціації «Українська технічна конопля» і демонстрації зацікавленості у вирішенні даного питання, перед національними суб'єктами господарювання, що спеціалізуються на вирощуванні, а також переробці технічних конопель, буде ініційовано підписання відкритого листа на керівництво Міністерства охорони здоров'я і Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, з метою створення робочої групи з підготовки вищевказаного міжвідомчого наказу.

Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter