|
|||||||||||||||||||||||
|
Новости/АналитикаЧому саме зараз найбільш доцільно використовувати насіння конопель в повсякденному раціоні харчування04.05.2020
Саме в період весняного авітамінозу покупці конопляної продукції вже традиційно при мінімальному вкладенні коштів отримують максимальний результат , який зумовлений біологічними особливостями конопляного насіння . Весняний авітаміноз передбачає запаморочення, головний біль, напади нудоти, а також інші дискомфортні стану, що накладаються на проблеми пов'язані з продовженням в Україні карантину викликаного пандемією коронавируса (відсутність вільних фінансових ресурсів, різкі перепади настрою пов'язані з частковим обмеженням свободи пересування) обумовлює необхідність надзвичайно раціонального використання наявних коштів на перелік використовуваних продуктів харчування , за допомогою яких вищевказані проблеми чол веческого організму можна було б вирішити повністю або як мінімум згладити. З огляду на досить широкий спектр конопляної продуктової лінійки присутній на ринку нашої країни ,редакція електронного видання українських коноплярів звернулася до найбільшим продавцям конопляної продукції успішно працюють на ринку з проханням виділити продукт харчування , який має максимально ефективне співвідношення ціна / якість , що володіє при цьому найбільшими терапевтичними властивостями . Отримані дані були оброблені і систематизовані фахівцями інформаційно-аналітичного майданчика Hemp Consulting , які в нижчевикладених матеріалах дають можливість ознайомитися з отриманими в ході проведення дослідження усіченими результатами: 1. На відміну від економічно розвинених країн світу на даний момент в Україні в переважній більшості своїй в якості продукту харчування використовуються виключно конопляне насіння , а також їх похідні ( масло , висівки , протеїн , обвалені насіння і т.д. ), які здавна використовувалися і застосовуються і сьогодні в якості смачного та корисного терапевтичний засіб широкого спектра дії . У нашій країні відсутня ринок листя і суцвіть технічної конопель використовуються як смачного і надзвичайно корисного продукту харчування , що володіє величезним терапевтичним потенціалом , так як на даний момент його діяльність не регламентована діючої нормативно-правовою базою . Поки ніхто в Україні не пробував працювати з молодими пагонами технічної конопель , які мають не тільки приємний смак, але і мають ряд терапевтичних властивостей і тільки кілька компаній намагалися працювати з конопляним коренем . 2. У переважній більшості випадків в Україні продаються насіння технічних конопель , культивовані традиційним способом. По-перше, компанії , що спеціалізуються на органічному землеробстві, працюють в рамках експортних контрактів . По-друге, вартість насіння вирощених з дотриманням норм і правил органічного землеробства в кілька разів дорожче вироблених традиційним способом, а їх якість істотно не відрізняється від насіння , отриманих в результаті традиційного землеробства. Важкі метали, хімічно активні елементи в невеликій кількості зосереджуються саме в насінні , тому в якості насіннєвого матеріалу все з ельскохозяйственние виробники культивують органічну коноплю використовують насіннєвий матеріал , вирощений традиційним способом. 3. Будь-яке зовнішнє вплив (температура, тиск, використання хімічних речовин і т.д.) порушує зумовлені природою зв'язку елементів рослини, а також зменшує кількість біологічно активних речовин , які знаходяться в насінні і відповідно збільшує вартість використовуваного кінцевого продукту . 4. Рівень жирних кислот в насінні відображає такий показник як кислотне число. При неправильному або тривалому зберіганні кислотне число збільшується, а смакові якості погіршуються - насіння гірчать, втрачаючи при цьому поживність і харчову цінність, приємний горіховий присмак і привабливий запах. 5. У разі пророщування насіння (традиційно ставлять на ніч у воду) сама природа запускає біологічну лабораторію, яка людському організму приносить максимальний терапевтичний / фізіологічний / смаковий ефект. Вищевикладені чинники зумовлюють традиційно стабільно високий відсоток споживачів, які використовують необроблені конопляне насіння в якості основи смачного і здорового харчування . Саме в період весняного авітамінозу покупці конопляної продукції вже традиційно при мінімальному вкладенні коштів отримують максимальний результат , який зумовлений біологічними особливостями конопляного насіння . Зокрема, до 80% елементів, що містяться в насінні технічних конопель - поліненасичені жирні кислоти, життєво важливі для нормального функціонування людського організму. Конопляне насіння в своєму складі містить наступні жирні кислоти: пальмітинова (ціле насіння - 6,23% / ядро - 7,6%); стеаринова (2,65% / 2,48%); арахідіновая (0,60% / 1,07%); олеїнова (10,22% / 10,38%); вакценовая (1,27% / 1,69%); лінолева (56,42% / 54,92%); α -ліноленовая (18,6% / 17,45%); γ-ліноленова (2,45% / 2,72%); стеарідоновая (0,54% / 0,5%). У насінні знайдено близько 40 природних макро і мікро хімічних елементів необхідних для нормального функціонування всіх життєво важливих систем і органів людського організму: фосфор (1160 мг), калій (859 мг), магній (483 мг), кальцій (145 мг), залізо ( 14 мг), марганець (7 мг), цинк (7 мг); в невеликих кількостях сірка, торій, селен, молібден, цирконій, берилій та ін. Крім того необроблені насіння містять в собі значний спектр вітамінів А (3800 МО), В1 (0,4 мг), В2 (0,11 мг), В3 (2,8 мг), В6 (0,12 мг), D (22 МО), Е (90 мг). |
|
|||||||||||||||||||||
|