Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Чому канадсько-американський альянс компаній робить ставку на конопляне волокно

05.05.2020

Конопляне волокно поряд з багатьма позитивними показниками має досить високу міцність і зносостійкість, що вітається для виробництва якісного гігієнічного матеріалу, оскільки автоматично збільшує термін служби виробу, а також його експлуатаційні характеристики. Крім іншого для паперової продукції важливим є такий показник як абсорбуючий ефект, який дозволяє матеріалу з наявністю конопляних волокон вбирати (абсорбувати) набагато краще, ніж синтетичні аналоги.  

Американська целюлозно-паперова компанія Georgia-Pacific, яка базується в штаті Джорджія і вважається одним з найбільших виробників целюлози , паперу , а також виробленої з вищевказаного сировини кінцевої продукції (серветки, паперові рушники і т.д.) і канадська компанія, що спеціалізується на виготовленні натуральних нетканих волокон , в лютому 2020 року уклали угоду, яка стосується виробництва продукції з конопель , а також спільної її реалізації на Північноамериканському ринку . Об'єднатися компаніям допомогло розуміння взаємовигідного інвестуванняв конопляну галузь , актуальність якої зростає з кожним роком , а потенційна безвідходність в використанні всіх складових рослини частин привертає все більшу увагу компаній в абсолютно несподіваних галузях сучасного господарювання . 

Для компанії Georgia-Pacific в пошуку альтернативи виробництва паперової продукції цікавим стало саме конопляне сировину , оскільки у її фахівців вже є досвід роботи з луб'яних волокнами , а також розроблено кілька запатентованих технологій виготовлення ряду лінійок товарів . 

У свою чергу в зв'язку з останніми подіями в США , зумовленими пандемією коронавируса і збільшеною на цьому тлі потребою в засобах індивідуального захисту, канадські виробники натуральних конопляних волокон активно шукали можливість реалізувати свій виробничий потенціал посредствам розроблених в Georgia-Pacific технологій виробництва целюлозно-паперової продукції , куди відносяться і маски для індивідуального захисту, серветки різних форм і наповнень, а також гігієнічні засоби від спонжів до косметологічних м АСОК. Це величезна індустрія, яка теж може використовувати позитивні властивості конопляних натуральних волокон , відмовившись від синтетики, яка негативно впливає як на організм людини, так і на навколишнє середовище. 

Виробники не дарма все частіше віддають перевагу саме конопляним волокнам для виробництва різних нетканих матеріалів. Конопляне волокно поряд з багатьма позитивними показниками має досить високу міцність і зносостійкість, що вітається для виробництва якісного гігієнічного матеріалу, оскільки автоматично збільшує термін служби виробу, а також його експлуатаційні характеристики. Крім іншого для паперової продукції важливим є такий показник як абсорбуючий ефект, який дозволяє матеріалу з наявністю конопляних волокон вбирати (абсорбувати) набагато краще, ніж синтетичні аналоги. 

Світовий обсяг ринку нетканій промисловості сьогодні оцінюється приблизно в $ 60 млрд. Умовно цей ринок експерти ділять на постійний і тимчасовий. Тимчасовий ринок оцінюється в $ 35 млрд., З яких близько $ 4,5 млрд. Припадає на продукцію, засновану на використанні волокон виконують абсорбуючу функцію. З вищевказаних $ 4,5 млрд. Близько 80% на даний момент заповнені синтетичним волокном . Тобто, ринку натуральних якісних луб'яних волокон (в першу чергу конопляних ) є куди рости, при тому, що і решта 20% ринку займають сьогодні в основному волокна з деревної маси.

До кінця року канадсько - американський альянс виробників планують налагодити виробництво нетканій продукції із застосуванням конопляних волокон , яка затребувана обумовлених пандемією COVID 19 - одноразові і фільтруючі маски, серветки, паперова продукція медичного і побутового призначення , ін.

Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter