Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Бум продажів канабіноїдних виробів в Австрії скасовується

04.01.2019

У державній програмі регламентовано застосування тільки двох препаратів медичних конопель (дронабінол і сатівекс), тому багато австрійських пацієнтів використовують безрецептурні препарати з КБД, в першу чергу заборонені міністром охорони здоров'я продукти харчування і канабіноїдні косметичні засоби.
 
На сторінках профільного електронного видання українських коноплярів вже не одноразово описувалися механізми за допомогою яких лобісти великих фармацевтичних компаній адміністративними методами «заганяють» клієнтів для покупки рецептурних препаратів з конопель, які випускаються цими фірмами. У даному матеріалі буде описаний подібного ж роду механізм, ініційований міністром охорони здоров'я Австрії.
 
Міністр охорони здоров'я Австрії своїм наказом заборонив підприємствам продавати продукти харчування, а також косметичні засоби, в яких у якості інгредієнтів використовується канабідіол (КБД). Підставою для накладення подібного роду заборони є той факт, що вироби, виготовлені з використанням КБД, на його думку, підпадають під визначення Європейським Союзом «нова їжа».
 
Канабідіол включений у новий каталог продуктів харчування ЄС таким чином, окремі країни-члени Європейського Союзу можуть обмежувати його продаж або мають право вимагати здійснення продажів при наявності спеціального дозволу. Як повідомив керівник профільної асоціації коноплярів Австрії Стефан Волинець «процес отримання дозволу для нових продуктів з КБД може коштувати до півмільйона євро».
 
Подібного роду повідомлення міністра охорони здоров'я Австрії застало компанії, які займаються продажами продуктів харчування і косметики, які містять КБД зненацька. Наприклад, популярна мережа експрес-барів і кондитерських Aida, торгові точки якої в основному розташовані у Відні, оголосила в своїх соціальних мережах про те, що роздасть продукти, які містять канабідіол у своїх магазинах, а не знищить їх, як це пропонує міністр охорони здоров'я країни . Для того, щоб виконувати наказ державного чиновника, компанія змушена буде зупинити не тільки продаж популярної продукції, а й розірвати діючі контракти з контрагентами, які виготовляли ці вироби для австрійських покупців. Паралельно з цим юристи підприємства будуть опротестовувати дії державних чиновників, так як вони не мають будь-якого сенсу, несуть істотні збитки компанії і перешкоджають веденню Aida законної комерційної діяльності.
 
Абсурдна заборона на продаж продукції яка містить КБД у тому числі є тому, що канабідіол, який продається у вигляді ефірних масл або листя і суцвіття конопель які багаті на КБД не будуть зачіпатися забороною за умови, якщо кількість тетрагідроканнабінолу в них не перевищує 0,3% після декарбоксилирования і дотримання певних вимог до маркування продукції.
 
Ще одну компанію, яка займається продажами харчових продуктів, виготовлених з використанням канабідіола, відвідали представники австрійського агентства з безпеки харчових продуктів, які посилаючись на наказ міністра охорони здоров'я країни попросили «негайно припинити продаж будь-яких товарів, які містять КБД (кондитерських виробів, харчових добавок, чаїв і т .п.). Для того, щоб продовжити продавати листя і суцвіття конопель, багаті на каннабідіол, керівництву торгової компанії було запропоновано змінити етикетку на продукції, яка продається. За словами керівника фірми пані Софі Сагмайстер «У нас є пакувальні матеріали, які застаріли за одну ніч і коштують моєї компанії приблизно € 40 тисяч. Однак дотримуючись рекомендацій Агентства, ми повинні змінити побудовану раніше систему продажів і перекваліфікуватися на продаж «ароматичних продуктів».
 
Представлена у нижній палаті австрійського парламенту політична партія «NEOS - Нова Австрія і Ліберальний форум» планує оскаржити наказ міністра охорони здоров'я і з'ясувати реальні причини, за якими він був прийнятий. В першу чергу це пов'язано з тим, що абсолютно незрозумілий нормативно-правовий документ, який вийшов з надр міністерства охорони здоров'я, негативно позначається на великій кількості компаній, які працюють в даному секторі коноплярства Австрії.
 
Коментар Асоціації «Українськи технічні коноплі»
 
За оцінками аналітиків європейського конопельного ринку, в Австрії легально працюють близько 250 магазинів, які спеціалізуються на продукції, яка містить в собі КБД. В країні існують тисячі споживачів даної продукції, а річний обіг тільки даного сектора австрійського коноплярства становить близько € 150 млн. На даний момент в державній програмі регламентовано застосування тільки двох препаратів медичної конопель (дронабінол і сатівекс), тому багато австрійських пацієнтів використовують безрецептурні препарати з КБД , у першу чергу заборонені міністром охорони здоров'я продукти харчування і канабіноїдні косметичні засоби. Цілком очевидним є факт лобіювання міністром інтересів фармвиробників, а сам наказ міністра охорони здоров'я спрямований на те, щоб локалізувати продаж продукції, яка містить КБД виключно в аптечних установах, у подальшому зробивши їх виключно рецептурними препаратами.
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter