Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Американським вченим виділені фінансові ресурси на вивчення знеболюючих властивостей конопель

26.03.2020

Грант, який буде присуджуватися протягом найближчих п'яти років буде спрямований на те, щоб вивчати яким саме чином терпени і канабіноїди взаємодіють один з одним. Зокрема, в ході дослідження буде вивчатися два терпена мирцен і бета-каріофіллен. В рамках експерименту з'єднання будуть вводитися окремо для того, щоб визначити, чи можуть вони зменшити больові відчуття самостійно. Крім того, вищевказані терпени будуть використовуватися для лікування пацієнтів разом з каннабиноидами для того, щоб визначити, улучают вони каннабіноідние болезаспокійливі властивості. Можливість за допомогою терпенів зменшити дозу опіоїдів, необхідну для полегшення болю, в ході дослідницьких робіт буде розглядатися окремо.

Дослідницька  група з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (University of California, Los Angeles, UCLA) отримала грант в розмірі $ 3,9 млн. На вивчення того, як конопля бере участь в процесі полегшення больових відчуттів . Грант Національного центру комплементарного і інтегрального здоров'я Національного інституту охорони здоров'я був присуджений Зіве Купер (Ziva Cooper) - керівнику Дослідницької групи по вивченню властивостей конопляного рослини в UCLA. 

Г-жа Купер планує в першу чергу використовувати ресурси гранту для вивчення того, чи можуть конопляні терпени зменшити кількість опійний препаратів, які використовуються пацієнтами для зменшення больових відчуттів. Фахівцями групи дослідників , яких очолює Зіве Купер вважають, що терпени, що відповідають за характерні аромати і смаки конопель можуть покращувати знеболюючі властивості канабіноїдів, зменшуючи виникають при цьому можливі небажані побічні ефекти. 

Чи можуть терпени полегшувати біль?

Грант, який буде присуджуватися протягом найближчих п'яти років буде спрямований на те, щоб вивчати яким саме чином терпени і канабіноїди взаємодіють один з одним. Зокрема, в ході дослідження буде вивчатися два терпена мирцен і бета-каріофіллен. В рамках експерименту з'єднання будуть вводитися окремо для того, щоб визначити, чи можуть вони зменшити больові відчуття самостійно. Крім того, вищевказані терпени будуть використовуватися для лікування пацієнтів разом з каннабиноидами для того, щоб визначити, улучают вони каннабіноідние болезаспокійливі властивості. Можливість за допомогою терпенів зменшити дозу опіоїдів, необхідну для полегшення болю, в ході дослідницьких робіт буде розглядатися окремо. Зокрема, в ході опублікованого прес-релізу пані Купер акцентував увагу на тому, що подібного роду дослідження важливі, оскільки вони вивчають можливості щодо скорочення використання опіоїдних препаратів для лікування болю, що є важливим пріоритетом громадської охорони здоров'я. Конкретні речовини конопляної рослини , використовувані в екстрагованої формі або у вигляді " зеленої маси рослини ", можуть стати ефективними варіантами для подібного роду діяльності, з мінімально можливими побічними ефектами. Тому плацебо-контрольовані дослідження для вивчення вищевказаної області знань вкрай необхідні ». 

Коментар фахівців Асоціації «Українська технічна конопля»

Вищевказаний грант на вивчення лікувальних властивостей конопель вже другий за рахунком, наданий пані Купер протягом останніх декількох місяців. Восени 2019 року його вже отримав грант в розмірі $ 3,5 млн. На дослідження того, як чоловіки і жінки по-різному реагують на знеболюючі препарати і які побічні ефекти використання різних канабіноїдів застосовуваних в ході лікування. 

У нашій країні не тільки проводяться дослідження , спрямовані на вивчення можливостей ефективного використання лікувальних властивостей технічних конопель терапевтичної спрямованості , а й отримані надзвичайно цікаві результати. На жаль, у зв'язку з нерозвиненістю національного законодавства і неможливістю використання даних досліджень для комерційного використання на даний момент в нашій країні , результати проведених експериментів надані іноземним партнерам і найімовірніше через кілька років в Україні будуть з-за кордону надходити продукти харчування , косметичні засоби , біологічно активні і кормові добавки або фармакологічні препарати виготовлені на базі ексклюзивних характеристик внесеною до державного реї стр сортів України «Мрії» , що виготовляються за технологіями, розробленими українськими вченими .

Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter