Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Вітаміни в насінні конопель

16.11.2017

Конопляне насіння містить необхідні організму людини вітаміни в достатній кількості.

Вітаміни відіграють виняткову важливість в обміні речовин. Концентрація вітамінів в тканинах і добова потреба в них невеликі, але при недостатньому надходженні вітамінів в організм наступають характерні та небезпечні патологічні зміни. Більшість вітамінів не синтезуються в організмі людини, тому вони повинні регулярно та в достатній кількості надходити з їжею.

Саме конопляне насіння містить необхідні організму людини вітаміни в достатній кількості.

• Вітамін А - є структурним компонентом клітинних мембран, забезпечує антиоксидантний захист організму. Підтримує здоров'я очей (є компонентом родопсину - основного зорового пігменту), волосся, шкіри, а також імунітет людського організму. У разі нестачі вітаміну A розвиваються різні ураження епітелію, погіршується зір, порушується змочування рогівки, спостерігається зниження імунної функції та уповільнення зростання. 

Вітамін В1 - людина не може синтезувати та отримує його разом із їжею. Відіграє важливу роль в процесах метаболізму вуглеводів, жирів і білків. Підтримує нервову систему та розвиток мозку, відіграє важливу роль в процесах метаболізму вуглеводів, жирів і білків. Необхідний для нормального росту та розвитку, допомагає підтримувати належну роботу серця, нервової і травної систем. Нестача призводить до синдрому Корсакова-Верніке і авітамінозу.

Вітамін В2 - біологічна роль визначається входженням його похідних до складу великого числа найважливіших окислювально-відновлювальних ферментів в якості коферментів. Бере участь в окисленні жирних, бурштинової та інших кислот; інактивують і окислюють високотоксичні альдегіди, розщеплює в організмі чужорідні D-ізомери амінокислот, що утворюються в результаті життєдіяльності бактерій; бере участь в синтезі коферментних форм вітаміну B6 і фолацина; підтримує у відновленому стані глутатіон і гемоглобін. Забезпечує здоров'я очей та шкіри.

Вітамін В3 - бере участь у багатьох окисно-відновлювальних реакціях, утворенні ферментів, обміні ліпідів та вуглеводів в живих клітинах, в метаболізмі жирів, білків, амінокислот, пуринів, тканинному диханні, глікогенолізу, процесах біосинтезу. Виявляє вітамінний, гіполіпідемічний та специфічний протипелагричний вплив.

Вітамін В5 - потрапляючи в організм, перетворюється в пантетін, що входить до складу коферменту А, який відіграє важливу роль в процесах окислення та ацетилювання. Кофермент A - одна з небагатьох речовин в організмі, що бере участь у метаболізмі білків, жирів, вуглеводів, допомагає печінці метаболизировать токсини. Потрібно для обміну жирів, вуглеводів, амінокислот, синтезу життєво важливих жирних кислот, холестерину, гістаміну, ацетилхоліну, гемоглобіну.

Вітамін В6 - бере участь у багатьох аспектах метаболізму макроелементів, синтезі нейротрансмітерів (серотоніну, дофаміну, адреналіну, норадреналіну, ГАМК), гістаміну, синтезі та функції гемоглобіну, ліпідном синтезі, глюконеогенезі, експресії генів. Допомагає життєдіяльності червоних кров'яних клітин.

Вітамін D - головною функцією є забезпечення всмоктування кальцію та фосфору з продуктів харчування в тонкому кишечнику (переважно в дванадцятипалій кишці). Бере участь в регуляції розмноження клітин, обмінних процесах, стимуляція синтезу ряду гормонів, зміцненні кісток.

Вітамін E - є універсальним протектором клітинних мембран від окислювального пошкодження, ефективним імуномодулятором, що сприяє зміцненню імунозахисних сил організму. Стимулює обмін речовин та сприяє здоров'ю волосся, нігтів і шкіри.

Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter