Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Національний проект конопляного 3D будівництва

24.04.2017

Запропоновано концепт технології, в рамках якої за 4 місяці вирощена конопляна сировина переробляється на польовий мобільній установці і додається в біологічний розчин, що складається з природних матеріалів. Надалі отримана будівельна суміш використовується в якості єдиного компонента, використовуваного 3D принтером для друку будови, з заданими архітектором параметрами.
 
Розвиваючи приміняєму на практиці будівельну технологію з утеплення будівель і споруд 100% природним утеплювачем на основі конопель (важить 260 кг / м3), один з членів Асоціації «Українська технічна конопля» увійшов до фінальної частини проектів, представленими на конкурсі GIC Ukraine 2017. Ідея автора проекту полягає в друку горизонтальних і вертикальних поверхонь на 3D принтері, що призводить до будівництва будівель і споруд, що володіють «негативним вуглецевим слідом». Як випливає зі специфіки роботи компанії, будинки планується виготовляти з технічних конопель.
 
Володіючи досвідом будівництва та утеплення будинків з конопляного костробетона, автором проекту був запропонований концепт технології, в рамках якої за 4 місяці вирощена конопляна сировина переробляється на польовій мобільній установці і додається в біологічний розчин, що складається з природних матеріалів. Надалі отримана будівельна суміш використовується в якості єдиного компонента, використовуваного 3D принтером для друку будови, з заданими архітектором параметрами. Друк подібного роду споруди згідно з виробленими розрахунками займає від 2 до 5 днів, а в якості будівельного матеріалу використовується конопляна сировина з 1,5-2 гектар промислового посіву технічних конопель.
 
Особливо підкреслюється, що з процесу конопляного 3 D будівництва повністю виключені токсичні і не органічні будівельні матеріали, а саме: синтетичні або мінеральні утеплювачі, ДВП, ДСП, ОСБ-плити, різного роду поліетиленові мембрани, металеві профілі або копалини будівельні матеріали.
 
Коментар Асоціації «Українська технічна конопля»
 
Учасникам GIC Ukraine 2017 необхідно було придумати проект, який використовує досягнення науки і техніки для вирішення глобальної проблеми зміни клімату. Програму проведення заходу фінансують Google, NASA і Університет Сингулярності (Singularity University). Проекти відбиралися за принципом впливу на прогрес людства протягом найближчих 10 років.

 

Автор: 
Сергій Коваленков
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter