Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Тематика доповідей першого дня конференції EIHA

18.04.2017

В рамках 56 розділу "Закону про контроль за наркотиками і підконтрольними речовинами" виробники технічних конопель, з метою спрощення ведення господарської діяльності, звільняються від необхідності подачі державі ряду документів. Подібного роду спрощення обумовлено "Правилами коноплярства для осіб, які бажають отримати ліцензію на імпорт, експорт, володіння, культивування, виробництво, обробку і розподіл (продаж / надання) малонаркотичних конопель.
 
Країнознавство

Марк Рейндерс (Mark Reinders) Нідерланди "Вирощування і переробка технічних конопель в Європі"
 
У 2016 році площа культивування промислових посівів технічних конопель в Європі склала більше 30 тисяч га, що в три рази більше, ніж в 2011 році. Ареол вирощування зростає разом з попитом на волокно і насіння. Волокна конопель є одними з найміцніших натуральних волокон в природі. Вони в основному використовуються в біокомпозіти (автомобільна промисловість), в якості ізоляційного матеріалу і для виробництва паперу. Майже всі європейські автомобільні компанії вже використовують конопляні волокна для виготовлення деталей внутрішньої обробки автомобілів. Провідні переробники конопель з Нідерландів, Франції та Румунії розглядають наступні причини, згідно з якими бачать сенс розглядати можливість використання європейського конопляного волокна для його використання в автомобільній промисловості. Основними з них є: безпека поставок; приваблива ціна; багатовекторність використання; низький рівень впливу на навколишнє середовище; єдине натуральне волокно, що повністю відповідає критеріям ISCC plus.

Андреа Герман (Anndrea Hermann) Канада "Нововведення в канадській нормативно-правовій базі, істотно полегшують коноплеводческій бізнес"
 
Буде представлений огляд підприємств канадської конопляної промисловості 2017 року, які отримали дозвіл на роботу з технічними коноплями за спрощеною схемою. Зокрема, в рамках 56 розділу "Закону про контроль за наркотиками і підконтрольними речовинами" виробники технічних конопель, з метою спрощення ведення господарської діяльності, звільняються від необхідності подачі державі ряду документів. Подібного роду спрощення, передбачене 56 розділом вищевказаного закону, обумовлено "Правилами коноплярства для осіб, які бажають отримати ліцензію на імпорт, експорт, володіння, культивування, виробництво, обробку і розподіл (продаж / надання) малонаркотичних конопель. Відзначається подальше прагнення профільних конопляних структур Канади і уряду країни в полегшенні діяльності підприємств конопляної галузі, а також тенденція розглядати технічну коноплю не як джерело регульованої речовини, а як звичайну сільськогосподарську культуру з необхідними з боку держави способами контролю.

Рохіт Шарма (Rohit Sharma) Індія "Розвиток ринку продуктів харчування і похідних з конопляного волокна в Індії"
 
Вирощування і переробка
 

Доктор Ніколь Уорд Готьє (Dr. Nicole Ward Gauthier) США "Нова сільськогосподарська культура в США. Традиційні і нові види захворювань технічних конопель в промислових посівах"
 
Промислові коноплі ростуть в США вперше з 1957 року. Після створення експериментальної дослідницької програми відповідно до Розділу 7606 Закону про фермерські господарства 2013 року декілька штатів розробили відповідні документи, в рамках яких здійснюються дослідження конопель. Штат Кентуккі має найбільшу і найбільш продуману з цих програм, саме тому щороку розширюється спектр її учасників (університети, фермери і т.д.), а також площі посівів (з 33 акрів у 2014 році до більш ніж 4000 акрів в 2016 році) .
 
Фахівці з Університету штату Кентуккі в рамках регіональної дослідницької програми починаючи з 2014 року вивчають хвороби, які виникають в ході культивування промислових посівів технічних конопель. Відзначається, що серйозність захворювань рослин значно збільшується, в разі культивування конопель на одному і тому ж місці більше одного року поспіль. Фахівцями Університету було вивчено понад 10 грибкових патогенів та один рід оомицетов, які протягом 3-х років були виявлені на промислових посівах рослини, що вирощується для виробництва насіння, волокна або канабіноїдів. Відзначається, що в залежності від захворювання рослини, втрати врожайності можуть варіюватися від 0 до 100%. Наприклад, значне зниження врожайності викликається патогенами водної цвілі. Наявність в рослині бактеріальних або вірусних інфекцій в рослині протягом трьох років жодного разу підтверджено не було.

Майкл Дікедуіберг (Michael Dickeduisberg), доктор Хайко Бекхаус (Heiko Beckhaus) Німеччина "Ренесанс коноплярства Німеччини. Використання конопляних волокон, вирощених в зимовий період, для виробництва високоякісних текстильних виробів".
 
Фермерам в ході проведення своєї діяльності з одного боку доводиться скорочувати вилуговування нітратів і протікає ерозію ґрунту, з метою збільшення якості підземних вод. З іншого боку вирощування сільськогосподарських культур для отримання текстильних волокон не рентабельно в порівнянні з культивуванням агрокультур для виробництва продовольства або біогазу. Не дивлячись на те, що регіональні волокнисті культури сприяють частковій заміні бавовни, процесу знаходиться в центрі уваги громадськості в зв'язку з серйозними проблемами в навколишньому середовищі виникають в ході його культивування (високі норми внесення пестицидів і дуже великі обсяги споживання води), що насувається соціальна і економічна неспроможність районів його зростання (бідність і голод в регіонах промислового культивування бавовни).
 
Конопля вирощена в зимовий період, має всі шанси вирішити обидві проблеми відразу.
 
1. Проведені дослідження свідчать про більш високу якість волокна конопель, вирощеної в зимові місяці, ніж в літній період, що передбачає їх перевагу у використанні в якості сировини для текстильного виробництва.
 
2. Технічна конопля, вирощена в зимовий період, не конкурує з однорічними культурами, наприклад такими як кукурудза, з якої отримують найвищий економічний дохід.
 
3. Коренева система конопель зменшує вилуговування нітратів в зимові місяці до мінімуму.
 
Метою реалізації даного проекту є оптимізація ланцюжків поставок конопляної сировини, вирощеної в результаті зимового посіву, а також переробка високоякісних елементарних волокон конопель, придатних для формування тонкої конопляної пряжі. Підготовлені спеціальні потужності по відбілюванню і сушці, фактично дають можливість фермерам отримувати другий урожай сільськогосподарських культур, протягом одного сільськогосподарського сезону.

Професор Стефано Амадуччі (Prof. Stefano Amaducci) Італія "Контроль якості волокна конопель в польових умовах"

Армауд Дай (Arnaud Day) Франція «Управління якістю конопляного волокна від рослини в полі і до агроматеріала на виробництві. Інноваційні рішення по використанню конопляних волокон в термопластичних композитах »
 
Для того щоб задовольнити стрімко зростаючий попит на нові екологічно чисті продукти з більш високими споживчими характеристиками, необхідно відслідковувати не тільки процеси, що відбуваються на виробництві, а й якість сировини, яка на нього надходить. Витягнуті з конопляної трести волокна становлять значний інтерес для виробників текстилю і нетканих матеріалів, а також виробників біокомпозитів. Однак задоволення вимог потенційних замовників передбачає наявність точної специфікації продукції, а також дотримання запропонованих стандартів.
 
У дослідженнях вказується вплив кожного наступного етапу переробки конопляної трести, соломи або волокна. Основна увага в доповіді приділена сировині, необхідній для виробників термопластичних біокомпозитів. Зокрема демонструється, що:
 
• підготовка сировини впливає на волокно і його якісні характеристики на молекулярному / хімічному і морфологічному рівнях. Ефекти виявляються в ході первинної переробки значно відбиваються на параметрах якості волокна, відповідно в подальшому на характеристиках термопластичних композитів, які з нього виготовляються;
 
• процес вилучення волокна з конопляної трести, а потім його переробки і отримання кінцевого продукту може бути відкоректований різними процесами для досягнення заданих морфологічних, механічних і хімічних параметрів, що пред'являються до конопляних волокон;
 
• контрольований процес обробки може в кінцевому підсумку істотно вплинути на внутрішню структуру конопляного волокна.
 
Використовуючи отримані в ході експериментів дані, пропонуються різні рішення для підвищення характеристик термопластичних композитів та управління якістю конопляної сировини від соломи / трести і до кінцевого продукту.

 

Автор: 
European Industrial Hemp Association
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter