Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Ініційоване ВООЗ дослідження, пов'язане з можливістю використання конопель в медичних цілях

30.12.2016

Комітет експертів по лікарській залежності (ECDD), Всесвітньої організації охорони здоров'я (WOG) планує підготувати базу, для прийняття рішення про можливість використання психоактивних і безнаркотичних складових конопель в медичних цілях.
 
Комітет експертів по лікарській залежності (Expert Committee on Drug Dependence, ECDD) Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) ініціював перші кроки, спрямовані на вивчення питання, пов'язаного з можливістю використання психоактивних конопель в медичній сфері. ECDD взяв на себе зобов'язання провести спеціальне засідання, присвячене даній тематиці. Протягом наступних півтора років Комітет планує спочатку запитати у країн, що входять до складу ВООЗ, а в подальшому вивчити отриману з усього світу інформацію, що стосується досвіду використання екстрактів і настойок тетрагидроканнабинола, каннабідіола, а також інших стереоізомерів або канабіноїдів, які входять до складу конопель.
 
Після ретельного вивчення отриманих даних ECDD планує підготувати базу, для прийняття рішення про можливість використання психоактивних і безнаркотичних складових конопель в медичних цілях. Крім того, підготовлений експертами Комітету огляд буде першим з 1935 року науковим документом / посібником з використання психоактивних конопель, підготовленим структурою при Організації Об'єднаних Націй.
 
Коментар Асоціації "Українська технічна конопля"
 
Подібного роду аналіз проводиться Комітетом експертів по лікарській залежності буде проводитися вперше з 1935 року - моменту, коли cannabis Комітетом з охорони здоров'я Ліги Націй був класифікований як "Особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено".
 
На 37-му засіданні ECDD запропонував секретаріату ВООЗ приступити до збору даних, що стосуються питання пов'язаного з можливістю використання каннабіса, смоли канабісу, екстрактів і настойок канабісу в медичних цілях, для розгляду отриманої інформації на наступному засіданні Комітету. На підставі підготовлених запитів на розгляд фахівцям Комітету була підготовлена ​​вибірка наукової літератури, що стосується досліджуваного питання. Після обговорення, представники Комітету зазначили, що на даний момент канабіс, смола канабісу, екстракти і настойки конопель входять до складу Таблиці I Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961 р (Конвенція). Крім того, конопля і смола конопель також знаходяться у Списку IV Конвенції. У доповіді Комітету зазначається, що існують природні і синтетичні канабіноїди, включені в Списки I і II 1972 року Конвенцією.
 
Комітетом визнано:
 
- Збільшення використання конопель і різних її компонентів для медичних цілей;
 
- Поява нових конопляних медичних препаратів, пов'язаних з можливістю терапевтичного використання конопель;
 
- Що психоактивні коноплі ніколи не були предметом вивчення фахівців ECDD.
 
За результатами проведених переговорів, Комітет запропонував секретаріату ВООЗ підготувати відповідну документацію для проведення на базі ВООЗ попередніх оглядів за такими тематиками, що стосуються конопель:
 
- Рослина канабіс і смола канабісу;
 
- Екстракти і настої конопель;
 
- Дельта-9-тетрагідроканнабінол (ТГК);
 
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter