Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Конопля в боротьбі з хворобою Паркінсона - міф чи реальність

22.12.2016

Протизапальні та антиоксидантні властивості терапевтичних конопель здатні запобігти пошкодженню нейронів, відсутність яких призводить до виникнення проблем з руховими функціями при хворобі Паркінсона. Запобігання ушкодження нейронів здатне уповільнити прогресування хвороби Паркінсона.
 
Хвороба Паркінсона - друге за поширеністю неврологічне захворювання, що супроводжується такими симптомами, як тремор, загальмованість рухів, порушення рівноваги і координації.
 
В одному з останніх номерів журналу Parkinson's Disease опубліковані результати досліджень, які свідчать про те, що медична конопля здатна полегшити симптоми даного захворювання.
 
Так в статті зазначено, що терапевтичну коноплю вже використовують в деяких штатах США для лікування окремих симптомів раку, ВІЛ / СНІДу, глаукоми, хронічних болів, судом, кахексії і розсіяного склерозу. Тетрагідроканнабінол (ТГК) здатний знижувати рівень бета-амілоїдів в нервових клітинах. Як відомо, цей білок є біологічним маркером хвороби Альцгеймера.
 
Хвороби Паркінсона притаманне поступове погіршення стану хворого, що відбувається внаслідок припинення вироблення головним мозком дофаміну. Ця речовина є нейромедіатором, що впливає на пізнавальні і психічні функції людини. Зазвичай, дане захворювання вражає людей, старше 60 років. На жаль, препаратів від цього захворювання на сьогодні немає.
 
Згідно з результатами дослідження, хімічні складові психоактивних конопель впливають на різні симптоми хвороби Паркінсона. Зокрема, вона може стати прекрасним знеболювальним, так як майже 50% людей, які страждають на цю недугу, відчувають біль.
 
Дослідження показали, що сполуки канабіноїдів у медичній коноплях здатні зв'язуватися з рецепторами дофаміну, що сприяє зменшенню скорочення рівня дофаміну в головному мозку.
 
В результаті проведених дослідів вчені прийшли до висновку, що протизапальні та антиоксидантні властивості терапевтичних конопель здатні запобігти пошкодженню нейронів, відсутність яких призводить до виникнення проблем з руховими функціями при хворобі Паркінсона. Запобігання ушкодження нейронів здатне уповільнити прогресування хвороби Паркінсона. Вчені впевнені, що конопля може бути використана як доповнення до вже існуючого лікування цієї недуги.
Автор: 
Лана Ройко
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter