Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Сучасне коноплярство Аргентини

28.11.2016

Герб Аргентини, стилізований під конопляну тематику
Динаміка розвитку внутрішнього ринку свідчить, що вже через не надто тривалий час в промислових цілях на території нашої країни можна буде використовувати не тільки насіння і тресту, а й інші надзвичайно цікаві ринку частини рослини.
 
На сторінках профільного електронного журналу українських коноплярів вже розповідалося про історію коноплярства Аргентини. В якому саме напрямку розвивається ця галузь сільського господарства на даний момент і чим аргентинський досвід може бути корисний українському товаровиробнику спробуємо по можливості розібратися в даному матеріалі.
 
Станом на кінець листопада 2016 року використання технічних конопель в промислових цілях на території країни на рівні нормативно-правових актів регламентовано не в достатній мірі. За проведення досліджень спрямованих на вивчення можливості культивування технічних конопель в промислових цілях відповідає факультет агрономії університету Буенос-Айреса. Представники саме цього навчального закладу проводять досліди з канадським насінням, вивчаючи їх схожість на території країни, а також можливості використання конопляної сировини у виробництві біопластика, харчових продуктів, медикаментів і біопалива.
 
За словами ведучого проект професора кафедри агрономії університету Буенос-Айреса Деніела Сорлі (Daniel Sorlino) «Ця сільськогосподарська культура здатна виробляти ряд надзвичайно корисної біомаси у відносно короткий проміжок часу - протягом 100 днів коноплі на землях Аргентини може виростати до 3-4 метрової висоти. Дана біомаса надзвичайно енергоємна, тому ефективно може бути використана як джерело екологічно чистої енергії або шляхом спалювання в спеціалізованих енергетичних установках, або для отримання біоетанолу ». Однак, за словами професора, необхідно звернути увагу не тільки на технічні характеристики конопель, але також на її продуктові можливості «Конопляна олія має величезні переваги перед ріпаковим, соєвим або маслами чіа. Воно знижує рівень холестерину в крові, а оптимальне для людського організму співвідношення нежирних амінокислот робить його незамінним продуктом в збалансованому раціоні харчування ».
 
На думку пана Сорлі, не дивлячись на те, що конопляна сировина має величезний потенціал в текстильній і трикотажній промисловості, слід зосередити зусилля на вивченні медичних і фармакологічних властивостей технічних конопель. Саме терапевтичні властивості технічних конопель використовуються у всьому світі для отримання високої доданої вартості в сучасному промисловому коноплярстві економічно розвинених країн світу.
 
Використання конопель в медичних цілях
 
За часів іспанського правління коноплі застосовувалися в медицині. Згідно з деякими свідченнями, спиртову настоянку з листя і суцвіть конопель використовували для лікування ряду шлункових захворювань, розладів травлення. В народній медицини коноплі широко застосовувалися в Аргентині аж до 60-х років XX століття без будь-яких серйозних обмежень або репресій з боку влади. У 1960 році чеський професор Ян Кабелік в науковій роботі «Медичні властивості конопель» зазначає, що в Аргентині конопляні препарати вважаються «панацеєю проти цілого ряду інфекційних захворювань, таких як дизентерія, біль у шлунку, гонорея. Корінь рослини використовується також для знеболювання опіків ».
 
Стаття 19 Конституції Аргентини говорить: «Приватні вчинки громадян, які жодним чином не порушують суспільну мораль і не обмежують третю сторону, можуть бути засуджені лише Богом, і залишаються поза владою суду». На підставі вищевказаної статті конституції країни 25 серпня 2008 року Верховним Судом країни було прийнято таке рішення «Кожен дорослий громадянин вільний вибирати той стиль життя, який вважає за потрібне, без втручання з боку держави». У серпні 2009 року Верховний суд Аргентини виключив зі списку кримінальних статей за зберігання психоактивних конопель в невеликих кількостях. Не дивлячись на те, що на рівні нормативно-правових актів використання конопель в медичних цілях не регламентовано, грунтуючись на вищевказаній нормі конституції країни місцеве населення активно вирощує психоактивну коноплю з метою її використання в медичних цілях. Робиться це в зв'язку з тим, що в країні значна кількість медиків рекомендують застосовувати коноплю для лікування ряду важких, в тому числі хронічних захворювань.
 
Одним з показників повсюдного використання конопель в медичних цілях є регулярні виступи медичних працівників країни на різних міжнародних форумах, які висвітлюють з'явившийся досвід використання конопель в медичних цілях. Наприклад, в ході проведення одного з найбільших в Південній Америці Expoweed 2014 (Чилі) представник з Аргентини Майк Бівар презентував доповідь "Медичні установи, що використовують під час лікування тетрагідроканнабінол". Або присутність компаній, що спеціалізуються на вирощуванні психоактивних конопель на різних професійних заходах, наприклад участь з 2011 року представників Аргентини в діяльності іспаномовних компаній Spannabisе.
 
 
Має сенс звернути увагу українських коноплярів на думку наших аргентинських колег, що стосується використання терапевтичних властивостей технічних конопель для медичних цілей. Динаміка розвитку внутрішнього ринку свідчить, що вже через не надто тривалий час в промислових цілях на території нашої країни можна буде використовувати не тільки насіння і тресту, а й інші надзвичайно цікаві ринку частини рослини.
Ви проголосували 'так'.
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter