Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Можливості вільного використання каннабідіола

31.10.2016

Європейська асоціація промислових конопель (EIHA) минулого тижня різко розкритикувала політику окремих фармацевтичних компаній, які проводять заходи, спрямовані на заборону використання каннабідіола у вільному продажі.
 
Європейська асоціація промислових конопель (European Industrial Hemp Association, EIHA) минулого тижня різко розкритикувала політику окремих фармацевтичних компаній, які проводять заходи, спрямовані на заборону використання каннабідіола (КБД) у вільному продажу. Подібного роду дії з боку EIHA обумовлені тими процесами, результати яких вже мають місце бути в Німеччині і Великобританії. У своїй відозві Європейська асоціація промислових конопель закликала зробити все можливе для недопущення заборони щодо використання каннабідіола у вільному продажі.
 
На думку представників EIHA, в разі повсюдного поширення заборон ініційованих фармакологічними компаніями на вільний продаж безнаркотичних канабіноїдів, цілий ряд фірм, що спеціалізуються на екстракції, а також виготовленні різного роду продукції, до складу якої входить КБД, повинні будуть піти з ринку - розоритися. В офіційній заяві EIHA йдеться, що «Подібного роду процеси служать інтересам кількох фармацевтичних компаній, підриваючи основи, які тільки зароджуються в КБР промисловості. Подальше прийняття подібного роду нормативно-правових актів на території ЄС обмежує доступ величезної кількості громадян, які вже регулярно використовують КБД-продукцію, широко поширену в харчовій промисловості, а також косметології ». В офіційному зверненні EIHA до уряду Європейського Союзу вказується, що «Загальноєвропейські і національні органи влади не повинні обмежувати використання каннабідіола тільки фармацевтичними препаратами. Немає ніяких підстав для якогось обмеження доступу до КБД в зв'язку з широким спектром сприятливих фізіологічних ефектів на організм людини і абсолютною безпекою для людського організму його застосування. Події в Європі загрожують породити ще більший шквал атак, який зароджується в усьому світі в КБД промисловість, які почалися в минулому році в США, коли регулюючі органи цієї країни назвали сумнівним терапевтичний ефект від застосування КБД ».
 
Перший попереджувальний сигнал в Європі про організацію антіканнабіноїдного лобі було подано 1 жовтня. Саме в цей день в Німеччині була прийнята поправка до федерального Положення про рецептурних препаратах, в якому всі КБД продукти зараховуються до таких, які повинні видаватися виключно за рецептами.
 
Прихильники КБД-промисловості пропонують трирівневу нормативно-правову базу використання канабіноїдних виробів на ринку. Високі дози КДБ повинні міститися в лікарських препаратах, за рецептом повинні відпускатися тільки ті категорії продуктів, які володіють більш низьким процентним вмістом КБД, проте в розмірах, які теоретично можуть негативно вплинути на людський організм. Третій рівень визначається для продуктів харчування або косметики, які будуть продаватися у вільному доступі і в своєму складі містять слідові кількості каннабідіола. Подібного роду трирівневий підхід аналогічний продажу на ринку окремих категорій вітамінів і виробів, багатих на залізо.
 
У своєму зверненні EIHA зазначає, що «На жаль, повністю проігноровані факти, згідно з якими будь-які то ні було негативні ефекти не можуть спостерігатися при дозах КБД близько 200 мг в день для дорослої людини. «Конвенція про біологічне різноманіття» дуже добре працює навіть при дозах, які значно перевищують вищевказаний поріг. Саме в Німеччині проводився тезу про те, що застосування КБД в будь-яких дозах безпечно для людського організму, проте прийняття вищевказаних поправок «знищило шанс повсюдного використання каннабідіола».
 
Кілька днів тому Агентство лікарських засобів і медичних виробів (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) Великобританії опублікувало «огляд», в якому вказується, що КБД має ефект «відновлення, корекції або змін на окремі фізіологічні функції» і по суті прирівнюється до лікарського засобу, для поширення якого потрібно рецепт. MHRA розіслало листи постачальникам КБР виробів в Великобританії, в якому вказало, що продажі КБР продукції можуть здійснюватися виключно за рецептами, а також що безрецептурні продажі продукції до складу якої входить канабідіол повинні припинитися з 1 листопада 2016 року.
 
Більшість виробників КБР виробів в Великобританії, які отримали письмові повідомлення від MHRA говорять про те, що вони змушені припинити торгівлю канабіноїдною продукцією, проте окремі найбільші представники англійської КБД індустрії стверджують, що вони будуть боротися за свої права. Зокрема великі надії покладаються на спільну зустріч Cannabis Trade Association UK (UKCTA) з представниками MHRA, яка повинна відбутися 3 листопада. Асоціація розробила повний комплект документів з викладом позиції «розумного регулювання каннабідіола в складі харчових продуктів, косметики і натуральної медицині, заснованої на травах».
 
Коментар Асоціації «Українська технічна конопля»
 
Канабідіол (КБД) є одним з непсіхотропних канабіноїдів, який міститься в технічній коноплі. У 2016 році на території Європейського Союзу культивувалося близько 30 тисяч гектарів промислових посівів технічних конопель. Канабідіол не тільки має величезний позитивний вплив на організм людини, він не має виявлених побічних ефектів застосування, навіть під час вступу його в організм у високих дозах. Канабідіол ефективно використовується в економічно розвинених країнах світу в якості харчової добавки або в складі косметичних засобів, тим самим створюючи значну кількість робочих місць в області сучасного коноплярства.
 
Тенденції пов'язані з законами різного роду адміністративних бар'єрів спрямованих на неможливість продажу на вільному ринку різного роду канабіноїдних препаратів на території ЄС надзвичайно цікаві українським коноплярам. Найближчим часом питання про застосування непсіхоактівних канабіноїдів як мінімум в продуктах і косметичних засобах стане актуальним на території нашої країни. Скоріш за все українські коноплярі зіткнуться з протидією вільного продажу непсіхоактівной конопель з боку фармакологічних компаній, які б лобіювали свої інтереси на території України.
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter