Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Технічні сорти конопель продаються в якості "замінника тютюну"

24.10.2016
У Швейцарії шишки малонаркотичної коноплі з високим вмістом каннабідіола продаються легально

Каннабіноїдні замінники тютюну стали найпопулярнішим продуктом на щорічній виставці Cannatrade, що пройшла в поточному році в Цюріху.
 
Одна з швейцарських компаній, що спеціалізується на органічному садівництві, «вивела» на ринок шишки конопель з високою концентрацією каннабідіола (КБД). Одну з різновидів французького сорту Fedora, що містить 7,2% каннабідіола при концентрації тетрагидроканнабинола в межах 0,04% швейцарські підприємці рекламують як легальний терапевтичний продукт, зокрема як основу"натуральної та здорової альтернативи паління тютюну".
 
За словами виконавчого директора фірм, яка «вивела» на легальний швейцарський ринок шишки технічних конопель «Крім тетрагидроканнабинола (ТГК), продукт що виготовляється компанією містить всі активні компоненти, які входять до складу конопель. Зокрема, в рослині значно збільшена концентрація каннабідіола (КБД), що володіє сильним терапевтичним ефектом ».
 
На даний момент існують деякі труднощі між споживачами даного продукту і правоохоронними органами. Для співробітників поліції «замінник тютюну» зовні нічим не відрізняється від психоактивних конопель. Законодавством країни регламентувало, що при відсутності лабораторних аналізів поліція не може стверджувати, що продукт є незаконним, або дозволеним до споживання каннабіноідним сортом технічних конопель. Поки не планується розробка будь-яких норм, які прояснюють механізм продажів технічних сортів конопель багатих каннабідіолом. На даний момент склалася практика, згідно з якою в разі будь-яких підозр про те, що вживаються не технічні сорти конопель, а марихуана, поліція вилучає рослинну сировину для проведення відповідних аналізів. У разі якщо кількість ТГК в продукті не буде перевищувати 1% (відповідно до вищевказаного Акту класифікує рослину як «психоактивну коноплю»), то затримані шишки будуть повернуті власнику. Якщо ж досліджувана сировина буде містити більше визначеного законодавством межі тетрагидроканнабинола, тоді споживачеві доведеться відповідати перед державою за всією суворістю чинного законодавства.
 
Каннабіноїдні замінники тютюну стали найпопулярнішим продуктом на щорічній виставці Cannatrade, що пройшла в поточному році в Цюріху. Близько десятка компаній в Швейцарії спеціалізуються на культивуванні канабіноїдних сортів технічних конопель, переробляючи свій урожай в різного роду концентрати або екстракти.
 
Коментар Асоціації «Українська технічна конопля»
 
Згідно нормативно-правовій базі Швейцарської конфедерації, в тому числі «Акту про регулювання поширення наркотиків», малонаркотичну коноплю з мінімальним вмістом тетрагідроканнабінолу (ТГК) можна легально продавати на ринку країни як «замінник тютюну». Каннабіноїдні сорти технічних конопель визнані владою країни як «замінник тютюну», в поняття якого також входять шавлія або пасифлора. Саме тому, що шишки технічних конопель знаходяться в даній категорії речовин, вони можуть легально розповсюджуватись без будь-якої ліцензії або дозволів.
 
Подібного роду «лазівка» дає можливість легального продажу канабіноїдних сортів технічних конопель стала можливою тільки завдяки тому, що Швейцарія не є членом Євросоюзу, де діють більш жорсткі правила щодо психоактивних конопель, визнають наркотиком рослини з концентрацією тетрагидроканнабинола, що перевищує 0,03%.
 
Каннабіноїдні масла, на відміну від КБД шишок, згідно із законодавством ЄС, можуть експортуватися в країни Європейського Союзу для роздрібної або оптової торгівлі. Даний сегмент ринку в Швейцарській конфедерації протягом останніх кількох років стрімко розвивається, що істотно стимулює зростання ринку фармакологічних конопель в країні.
 
Досвід швейцарських коноплярів надзвичайно корисний в нашій країні у зв'язку з тим, що на рівні підзаконних актів профільною асоціацією українських коноплярів на даний момент вирішується питання про можливість використання листя і суцвіть технічних конопель в промислових цілях.
Источник фото: 
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter