Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Великобританія офіційно визнала канабідіол як медичний засоб

11.10.2016

Логотип MHRA
Необхідно не тільки вносити зміни в чинне законодавство, згідно з якими розмежовувати на законодавчому рівні технічну і медичну коноплю, а й ініціювати процеси, спрямовані на створення умов, при яких терапевтичні властивості конопель використовуватимуться в медичних цілях.
 
Виконавчий орган Департаменту охорони здоров'я Сполученого королівства, агентство з регулювання лікарських засобів і медичних виробів (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) повідомило засобам масової інформації Великобританії, що визнає терапевтичні властивості конопель.
 
Чиновники відомства повідомили, що один з канабіноїдів, що містяться в коноплях - канабідіол, має відновлювальний, регулюючий, а також модифікуючий вплив на організм не тільки ссавців, але і людини.
 
На думку аналітиків ринку медичних конопель, подібного роду заява державних чиновників країни може стати важливим етапом у зміні ставлення урядових структур Великобританії до можливості застосування конопель в медичних цілях. Крім того, подібного роду заяви демонструє механізм, який використовується в демократичних країнах для лобіювання прийняття нормативно-правових актів, спрямованих на розвиток національного коноплярства, в тому числі в сфері медичного застосування конопель.
 
 
Досвід фармакологічних і медичних компаній, що займаються просуванням на англійський ринок медичних конопель свідчить про те, що грамотний лобізм в економічно розвинених країнах поступово змінює ставлення державних чиновників не тільки до самої проблематики коноплярства, але і до можливості застосування терапевтичних властивостей конопель для лікування ряду важких, в тому числі хронічних захворювань. Подібного роду інформаційна «присутність» в полі зору профільних державних структур нашої країни вже призвела до неможливості ототожнення технічних конопель з наркотичними засобами або психотропними препаратами. У зв'язку з цим необхідно не тільки вносити зміни в чинне законодавство, згідно з якими розмежовувати на законодавчому рівні технічну і медичну коноплю, а й ініціювати процеси, спрямовані на створення умов, при яких терапевтичні властивості конопель використовуватимуться в медичних цілях.
Источник фото: 
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter