Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

У Китаї виявили найдавніше конопляне покривало

04.10.2016

У давнину поряд з використанням насіння і суцвіть конопель як продукту харчування, болезаспокійливого засобу або стимулятора апетиту, різні частини canabisa були задіяні в ритуальних цілях.
 
Команда археологів виявила 13 рослин конопель в одному з доісторичних поховань в північній частині Китаю. На фотографіях з місця розкопок видно, що стебла залишилися майже незачепленими. Розташовані по діагоналі на чоловічих останках стебла матерки, максимальна довжина яких доходить майже до 89 см, на диво добре збереглися, при цьому довжина найкоротшої рослини в похованні становить ≈ 48,3 см.

У доповіді науковому журналу Economic Botany, провідний археолог даного проекту Хунен Цзян (Hongen Jiang) представив докладний опис місця поховання, в якому згадав, що в могилі спочивав чоловік тридцяти п'яти років, імовірно кавказького походження. Рослини конопель були розташовані уздовж чоловічих грудей, суцвіттями ближче до підборіддя, а корінням у напрямку до тазу. Визначивши вік поховання радіовуглецевим методом, археологи прийшли до висновку, що могилі в Турфанськой западині на момент розкопок може бути від 2400 до 2800 років.
 
На думку фахівців в давнину поряд з використанням насіння і суцвіть конопель як продукту харчування, болезаспокійливого засобу або стимулятора апетиту, різні частини canabisa були задіяні в ритуальних цілях. Якщо врахувати той факт, що оазис Турфанськой пустелі був свого часу однією з найважливіших зупинок Шовкового шляху, стає зрозумілим, звідки в похованнях жителів Турфана і його околиць могли з'явитися мішки з насінням і суцвіттями - дані продукти в давнину були об'єктами торгівлі та ввозилися в регіон з інших місцевостей.
 
Археологи підкреслюють, що існує багато прикладів знаходження поховань із залишками коноплі в північно-західних частинах Китаю, проте даний випадок унікальний саме тим, що рослина дійшла до нас в практично цілісному вигляді. Про це згадує і пан Цзян: «Вперше в історії археологи виявили цілі рослини конопель, викладені на останках як зразок савана».
 
«Проводячи паралель з колишніми відкриттями, ми бачимо безпрецедентний в своєму роді випадок. - Кажуть археологи, які брали участь в розкопках даного поховання. - Раніше ми знаходили або насіння конопель, або її суцвіття, але ніколи саму рослину цілком. Відштовхуючись від цього можна зробити висновок, що в нашому випадку стебла конопель були зірвані свіжими перед приміщенням їх в могилу покійного ». КП
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter