Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Чому канабіноїдне масло використовують в косметології

28.09.2016

На ринку активно розвивається новий тренд - використання не тільки конопляної олії холодного віджиму з насіння конопель, а застосування саме канабіноїдної олії (конопляної олії насиченої безнаркотичними каннабиноїдами).
 
Неодноразово на сторінках профільного електронного видання українських коноплярів розглядалися переваги використання конопляних інгредієнтів в різних косметичних засобах. Вперше наші європейські колеги поділилися інформацією про застосування канабіноїдної олії в різних засобах по догляду за шкірою.

Перш за все необхідно відзначити, що на відміну від нашої країни канабіноїдна олія є законним продуктом на території країн ЄС, Ізраїлю, США та Канади і користується щорічно зростаючою популярністю серед фармакологічних і косметичних фірм, а також виробників різних засобів гігієни. Вона системно використовується в медицині і фармакології практично всіх економічно розвинених країн, а використання її в косметичних засобах відзначено абсолютно недавно.

Конопляна олія є сама по собі величезним спектром позитивних якостей, успішно використовується в різних косметичних засобах. Завдяки наявності нежирних амінокислот, конопляна олія володіє відмінними зволожуючими властивостями, тим самим знімаючи сухість і різні роздратування шкірних покривів. Ще однією ексклюзивною властивістю конопляної олії є її здатність захищати від шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання, що значно знижує ризик розвитку меланоми і відмінну профілактику онкозахворювань. Наявність значної кількості білка рослинного походження сприяє росту волосся і насичує шкіру необхідними їй вітамінами і антиоксидантами. Крім усього іншого, конопляна олія володіє відмінним протимікробним, антигрибковим і протизапальним ефектом.
 
На базі конопляної олії ряд фармакологічних компаній Європи, Азії, Північної та Південної Америк, а також Австралії випускають конопляну олію, з додаванням в неї різних безнаркотичних канабіноїдів, переважно каннабідіола. Теоретичним підґрунтям сприятливого впливу канабіноїдної олії на шкіру є той факт, що шкіра за своєю природою містить досить значну кількість канабіноїдних рецепторів. Тому застосування косметичних засобів, що містять в собі саме канабіноїдну олію допомагає не тільки відновити, але і "пожвавити" шкіру. Саме тому використання канабіноїдної олії в розроблених косметичних лініях у всьому світі щорічно збільшується.
 
Коментар Асоціації «Українська технічна конопля»
 
За оцінками фахівців косметичного ринку, оборот загальносвітової індустрії краси становить близько п'ятдесяти мільярдів доларів. Значна кількість косметичних компаній в економічно розвинених країнах світу за останні кілька років пройшли кілька етапів використання конопляних інгредієнтів в створюваних ними продуктах. Спочатку використовувалося в якості складових виключно натуральної косметики масло, макуха і концентрат. Потім відомі косметичні бренди масово створювали лінійки конопляних продуктів, хто позиціонуючи дану косметику як екологічну або натуральну, хто "вписуючи" або заміщаючи в рецептурах своїх косметичних засобів інші види сировини. Тепер на ринку активно розвивається новий тренд - використання не тільки конопляної олії холодного віджиму з насіння конопель, а застосування саме канабіноїдної олії (конопляної олії насиченої безнаркотичними каннабиноїдами).
 
На території нашої країни вже є косметичні компанії, що створюють лінійки продуктів на основі конопляної олії. Однак на відміну від іноземних фірм, що займаються розробкою і продажем продукції на базі канабіноїдної олії українські косметологи поки не можуть використовувати канабіноїдну олію. Саме тому, на замовлення членів Асоціації розроблений механізм, згідно з яким вже в 2017 році на ринок вийдуть косметичні засоби, багаті безнаркотичними каннабиноїдами.
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter