Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Презентація колумбійського конопляного кооперативу

19.09.2016

Алехандро Гавірію Урібе і Едуардо Лондоно на презентації організованою Caucannabis
Крім цілей використання конопель в косметичному, медичному, продуктовому напрямку, одним із завдань є зниження рівня насильства в регіоні, пов'язане з використанням конопель на нелегальному ринку.
 
Підтримка урядом створеного конопляного кооперативу з 50 виробників психоактивної сировини в п'яти муніципалітетах колумбійського департаменту Каука полягатиме в створенні на території регіону профільного дослідного центру, завданням якого буде виявлення нових форм і способів використання конопель в промислових цілях.
 
З одного боку до недавнього часу вирощування психоактивних конопель на території країни було нелегальним заняттям, з іншого для сільських жителів Каука (одного з найбідніших регіонів Колумбії) це було єдиним способом вижити. Саме тому фермери даної території, що мають багатий досвід культивування психоактивних конопель, відразу ж після легалізації її вирощування на території країни об'єдналися в конопляний кооператив і звернулися до місцевих і державних структур для налагодження співпраці. Саме тому партнерство між державним сектором, науковими колами, місцевими та державними органами влади та громадськістю стає не тільки можливим, але і взаємовигідним.
 
На рівні державних структур відкинуті раніше нав'язані суспільству стигми згідно з якими раніше демонізували коноплю, а на рівні державних чиновників усіх рангів проводиться політика щодо сприяння культивування, переробки і продажу конопель для використання рослини в медичних і промислових цілях.
 
Муніципальними чиновниками спільно з представниками конопляного кооперативу Caucannabis розроблений проект «Комплексного управління і альтернативного культивування конопель в п'яти муніципальних утвореннях Північного Каука». Даний проект був представлений керівникам центральних органів влади, зокрема представникам міністру охорони здоров'я та соціального захисту (Алехандро Гавірію Урібе), юстиції та права (Едуардо Лондоно), голові Сенату (Луїс Фернандо Веласко), ректору Національного університету (Хуану Мануелю Тейеджеро), окремим представникам законодавчого органу країни, а також державним, місцевим чиновникам різного рівня і звичайно ж місцевим сільськогосподарським виробникам.
 
В ході свого виступу Едуардо Лондоно зазначив, що в найближчий же час в законодавчий орган країни буде представлений законопроект, який продовжить спрощення діяльності колумбійських коноплярів.
 
Мер Коринті Едвар Фернандо Гарсіа Санчес, підкреслив, що крім цілей використання конопель в косметичному, медичному, продуктовому напрямку, одним із завдань є зниження рівня насильства в регіоні, пов'язане з використанням конопель на нелегальному ринку. Перший в країні конопляний кооператив Caucannabis об'єднав зусилля 50 фермерів, які планують професійно займатися коноплярством в регіоні. Інші сільськогосподарські виробники уважно спостерігають за успіхами профільного кооперативу і вже зараз приймають рішення про офіційне входження в структуру для того, щоб підвищити рентабельність культивованих ними сільськогосподарських угідь. У свою чергу державні структури Колумбії повинні допомогти в проходженні необхідних процедур для легальної діяльності конопляного кооперативу.
 
Керівник Національного університету Колумбії звернув увагу на те, що не дивлячись на підтримку регіональних органів влади, надані можливості з боку департаменту Каука, для повнокровного існування кооперативу необхідна наукова база, яку може надати створюваний в регіоні профільний дослідний центр.
 
Уже зараз перший в країні конопляний кооператив здатний виготовляти з конопляної сировини косметичні продукти (крема, олії, мазі), а також ряд фармакологічних препаратів у вигляді сировини для крапель і таблеток. За словами присутніх на заході госудаственной чиновників, завдання держави полягає в тому, щоб створити умови, при яких сама високорентабельна галузь сільського господарства країни була б здатна розвиватися і створювати додаткові робочі місця в одному з найбільш депресивних регіонів Колумбії. Саме тому на всіх щаблях влади необхідно підтримувати діяльність конопляного кооперативу і по можливості надавати колумбійським коноплярам підтримку для виходу на міжнародний ринок медичної і технічної коноплі.
 
За словами губернатора департаменту Каука Оскара Кампо, на сьогоднішній день бізнесом, пов'язаним з культивуванням та переробкою конопель на території регіону займаються від 3 до 4 тисяч сімей. Завданням держави є створення умов, при яких ці сільськогосподарські виробники «вийдуть з тіні», легально будуть вирощувати психоактивну коноплю і відповідно сплачувати податки.
 
 
Близько десяти сортів психоактивних конопель на даний момент вирощують в теплицях провінцій Каука. Також як і в інших країнах, коноплярі Колумбії замислюються над тим, як максимально ефективно використовувати розташування конопляних посівів для залучення в регіон туристів. З цією метою плануються використовувати яскраву картинку нічного освітлення конопляних теплиць поблизу міста Коринто, що знаходиться в північній частині високогірній провінції Каука, розташованих на різних схилах декількох довколишніх гір. Як образно написав один з колумбійських коноплярів «З настанням сутінків, круті схили навколишніх Коринто гір починають покриватися маленькими вогниками ламп і ліхтарів, що позначають поля невеликих фермерських господарств, що спеціалізуються на культивуванні конопель в тепличних умовах».
 
Ставлення урядовців Колумбії до сфери нелегального культивування психоактивних конопель може бути корисно і на території України, в зв'язку з внесенням змін до чинного законодавства, згідно з якими на території нашої країни буде дозволено медичне використання конопель. Уже через не надто тривалий час можна буде розглядати питання про культивування технічних конопель з метою садівництва. А коли держава розробить відповідні механізми, легально культивувати психоактивну коноплю для медичних цілей.
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter