Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Канадський конопляний шумопоглинач

14.09.2016

Конопляний шумопоглинач в шахтних вентиляторах компанії KN Equipements
Реагуючи на неодноразові звернення канадської державної комісії, яка відповідає за дотримання стандартів охорони праці (Commissiondesnormes, del'équité, delasantéetdelasécuritédutravail) керівництвом компанії KN Equipements було прийнято рішення взяти участь в мінімізації проблеми підвищеної інтенсивності звукових навантажень, що виникають в ході експлуатації підземних вентиляційних систем.
 
Згідно зі встановленими в Канаді нормам, максимальна межа впливу робочого шуму на людський організм протягом 16 годин не повинна перевищувати 85 децибел. За твердженням генерального директора KN Equipements Жан-Даніеля Ніємінена (Jean-DanielNieminen) із застосуванням розробленого компанією шумопоглинача на конопляної основі, в промислових вентиляторах, які виробляє фірма рівень інтенсивності шуму може досягати 130 децибел, а ноу-хау компанії «гасить» їх до покладених 85.
 
Крім зазначеної вище властивості ефективного шумопоглинання, розроблений канадською компанією матеріал в своїй основі має рослинну сировину, що дозволяє не викидати в атмосферу вуглекислий газ (як у випадках виробництва синтетичних аналогів), а консервувати CO2 в кінцевому продукті. Крім того, мінеральна вата, яка використовується як правило в якості звукоізоляційного матеріалу, втрачає свою ефективність при намоканні більш ніж на 2%. Ця ж межа для конопляного шумопоглинача становить 40%. Оскільки всі підземні споруди мають підвищений рівень вологості, цей критерій є безперечною перевагою конопляного шумопоглинаючого матеріалу.
 
Не дивлячись на величезну кількість переваг, ряд моментів можуть негативно позначитися на впровадження ноу-хау в промисловому масштабі, найбільш істотним з яких є ціна. Конопляне волокно відповідної якості на даний момент на канадському ринку коштує в чотири рази дорожче, ніж сировина, з якої виробляються мінеральні шумопоглиначі. Однак, за словами пана Ніємінена, шумопоглиначи не є основним компонентом підземних вентиляторів, тому це не суттєво впливає на вартість кінцевого виробу.
 
На думку винахідників конопляного шумопоглинача, саме його використання несе в собі довгострокові екологічні вигоди, тому числі компенсується більш висока ціна продажу самого матеріалу. Основна особливість розробленого канадцями матеріалу в тому, що в його склад входять тільки технічні коноплі і вапно. Оскільки обидва компонента є екологічно чистою сировиною, після закінчення циклу експлуатації конопляного шумопоглинача, його можна використовувати як органічне добриво на звичайних сільськогосподарських угіддях.
 
За словами Жан-Даніеля Ніємінена «Компанія є єдиним виробником шахтних вентиляторів в Квебеку і однією з двох фірм, що спеціалізуються в цій галузі в Канаді. Розроблене ноу-хау дозволяє значно поліпшити стандарти якості шумозаглушення не тільки в сфері шахтного устаткування, але і, наприклад, в будівельній сфері. Впроваджувати розроблену нами технологію ми плануємо в канадській провінції Квебек, потім Онтаріо і Мексиці, де ринок підземного шахтного обладнання в даному регіоні в найближчі роки буде зберігати тенденції стрімкого зростання. Надалі, розроблені фірмою технології планується використовувати на ринку вентиляційного шахтного обладнання в Західній Африці ».
 
 
Заснована в 1959 році в передмісті Руен-Норанда (Квебек, Канада) компанія KN Equipements спеціалізується на виробництві і продажу гірничо-шахтного устаткування.
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter