Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Коротка історія медичного застосування конопель

11.08.2016

Історія застосування конопель в медичних цілях налічує понад 50 століть.
 
Тільки в останні 40 років використання cannabisa як фармакологічного кошти заборонялося за допомогою прийняття різного роду адміністративних бар'єрів. Сучасна медицина протягом останніх 20 років активно вивчає можливості терапевтичного використання конопель, тому цілющі властивості рослини викликають величезний інтерес як у фармакологів, так і у практикуючих лікарів по всьому світу.
 
Велика частина самого знаменитого в світі Hash Marihuahna & Hemp Museum складається з різних древніх свідоцтв застосування конопель в медичних цілях, пропонуючи відвідувачам захоплююче уявлення про історію конопляної медицини і фармакології. В експозиції музею представлені різні картини хворих, які використовують коноплю в якості лікарського засобу, аптекарських працівників, що виготовляють з рослини різні цілющі зілля, а також рецепти, які використовуються в давнину із застосуванням конопляних інгредієнтів. Всі ці картини датуються 16-17 століттям, періодом, коли конопля була одним з основних препаратів в арсеналі лікарів того періоду. І хоча європейські ескулапи менше ніж їхні східні колеги використовували потужні терапевтичні властивості рослини і активно почали застосовувати його тільки в 19-му столітті, застосування коренів, листя, насіння, суцвіть рослини широко описуються в якості лікарського засобу саме медиками стародавньої Європи.
 
Відкриття лікувальних властивостей конопель
 
У давнину відкриття цілющих властивостей конопель, безсумнівно, були зроблені випадково. Ще 10 тисяч років тому люди використовували конопляне насіння в якості одного з основних продуктів харчування. Використовуючи протягом такого тривалого часу насіння, люди з часом звернули увагу, що насіння в якості припарок, різних настоянок володіли потужним терапевтичним ефектом. Крім того, насіння знаходяться в суцвіттях, відповідно частина пилку володіє надзвичайно потужним цілющим дією потрапляла на насіння, які використовувалися в якості лікарської сировини. Безсумнівно згодом був виявлений цілющий ефект не тільки насіння конопель, а й пилку рослини. Максимальна кількість пилку міститься у верхній частині рослини (в листі і суцвіттях), відповідно терапевтичний ефект верхівки рослини також був виявлений ще в давнину. Саме листя і суцвіття покриті дрібними залозами, що виділяють смоли, які у величезній кількості містять в собі канабіноїди - активні лікарські компоненти рослини необхідні для лікування людського організму.
 
Наші предки досить швидко зорієнтувалися, що такі необхідні в раціоні харчування насіння конопель мають незвичайні побічними ефектами, коли частини квітів або листя готувалися і з'їдалися разом з основним кількістю насіння. Можна стверджувати, що частина насіння потрапила у відкритий вогонь і вдихання диму від них, а тим більше від листя або суцвіть конопель призводило до явних терапевтичним ефектам. Уважність наших предків приводила з часом не до випадкового, а навмисного використання конопель як примітивного фармакологічного кошти.
 
Сучасне застосування конопель в медичній сфері
 
Медичні можливості конопель в даний час привертають величезний інтерес у всьому світі. Перелік захворювань, які лікуються різними частинами конопель, зростає з кожним роком. Нижче дається інформація про деякі документально підтверджених науковими дослідженнями захворюваннях, в ході лікування яких використовуються конопляні складові:
 
Глаукома
 
Глаукома є невиліковним захворюванням, яке призводить до погіршення роботи зорового нерва і необоротної сліпоти. Однією з основних причин розвитку глаукоми є внутрішньоочний тиск - висока напруга рідин очного яблука. Доведено, що конопля істотно знижує внутрішньоочний тиск, значно знижуючи ризик погіршення зорового нерва і зупинки процесу розвитку глаукоми.
 
Глаукома є настільки поширеним захворюванням, що, наприклад, вона є другою за чисельністю причиною сліпоти в США. Майже половина з пацієнтів, які страждають на глаукому, не переносять фармацевтичні препарати, приписувані їм для лікування. Та ж частина хворих людей, які використовують приписані лікарями очні краплі, не використовують їх з регулярністю і точністю необхідної для проведення ефективного курсу лікування. Тому застосування лікарських препаратів на основі конопель або використання рослини як терапевтичний засіб надзвичайно поширене як на території Північної Америки, так і в країнах Європейського Союзу.
 
Використання конопель в ході лікування раку та СНІДу
 
На даний момент в повному обсязі документально підтверджено лікування від раку з використанням конопель. У той же самий час cannabis є цінну фармакологічну засобом для пацієнтів хворих на онкозахворювання як засіб стимулювання апетиту і придушення нудоти, що є загальним побічним ефектом хіміо- або променевої терапії. Це особливо важливо для підтримки ваги і здоров'я, надаючи можливість пацієнту набагато більше шансів боротися з цією недугою.
 
Те ж саме відноситься і до людей, які страждають на СНІД. Багато препаратів, які використовуються для лікування даного захворювання викликають нудоту і втрату ваги. Хімічні стимулятори апетиту і нудоти кошти мають набагато більшу кількість побічних ефектів, ніж коноплі і часто часто становлять небезпеку при використанні з іншими препаратами, запропонованими пацієнту для лікування даного захворювання.
 
Артрит і різні запальні розлади
 
Остеоартрит і ревматоїдний артрит викликають появу хворобливих і опухлих суглобів, а також неможливість нормального пересування. Прийнята пацієнтами конопля надає протизапальний і аналгетичний (зменшення болю без втрати свідомості) ефект. Медичні дослідження показали, що використання конопель зменшує запалення і скутість, покращуючи рухливість пацієнтів. Фармацевтичні препарати, приписувані для аналогічного лікування хворих на артрит, мають значну кількість неприємних, а іноді й небезпечних побічних ефектів, в тому числі поява виразок, значної втрати ваги і поява проблем з диханням.
Ви проголосували 'так'.
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter