Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Підстилка для тварин з конопляної костри

13.05.2016

Із загального обсягу конопляної костри яку використовують як підстилки, близько 45% використовується в якості біотуалетів для коней. Ще близько 17% костри в країнах Євросоюзу використовується в якості підстилки для інших тварин, в першу чергу для рогатої худоби і домашніх птахів. З огляду на наявність на території України декількох заводів з переробки трести і виробництво значної кількості конопляної костри, національному зообізнес пора придивитися в першу чергу до європейського досвіду.
 
В Європі конопляна костра є одним з найбільш затребуваних продуктів на ринку товарів для тварин. Окремі компанії Азії, Європи, а останнім часом і Північної Америки гранулируют костру, формуючи тим самим ще одну нішу європейського зообізнеса - біотуалети для тварин.
 
                         
                   
 Підстилка з конопляног багаття                   Конопляні пелети для                                                                                             біотуалетів
 
Найбільшим попитом конопляна костра користується у конезаводчиків, які стверджують, що саме конопляна підстилка є неперевершеною постіллю не тільки для звичайних коней, але і для породистих рисаків, які беруть участь у спортивних змаганнях. На думку конезаводчиків, на конопляної підстилці кінь набагато ефективніше відновлюється, ніж на будь-який інший і не хворіє на алергію. Саме підстилка з конопляної костри максимально проста і ефективна з точки зору практичності її використання на стайні і подальшої утилізації в вигляді компосту. Крім коней, значна кількість людей мають кішок і собак використовують конопляну костру в якості біотуалетів. Господарі декоративних птахів і дрібних гризунів також активно використовують конопляну підстилку для своїх домашніх вихованців.
 
Основним критерієм використання конопляної костри в зообізнесі є її здатність поглинання до 500% від власної ваги сечовини і здатність прибирати неприємний запах, пов'язаний з життєдіяльністю домашніх вихованців. Дані показники на 50% вище, ніж у деревної стружки, паперу або інших підстилок, використовуваних в Україні. Крім того, конопляна костра не утворює пил, що дуже актуально для цілого ряду тварин, які є алергікам і її після застосування надзвичайно легко і ефективно можна компостувати.
 
Коментар Асоціації "Українська технічна конопля"
 
Із загального обсягу конопляної костри яку використовують як підстилки, близько 45% використовується в якості біотуалетів для коней. Ще близько 17% костри в країнах Євросоюзу використовується в якості підстилки для інших тварин, в першу чергу для рогатої худоби і домашніх птахів. З огляду на наявність на території України декількох заводів з переробки трести і виробництво значної кількості конопляної костри, національному зообізнес пора придивитися в першу чергу до європейського досвіду. В ЄС не тільки використовують конопляну костру в якості підстилки для домашніх тварин, а й шляхом її мінімальної переробки виготовляють новий затребуваний продукт на ринку - біотуалети для котів, собак, кроликів та інших домашніх улюбленців.
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter