Логин: Пароль: ?
 
Продукты питания Ткань, одежда, обувь, постельное белье, текстиль Строительные материалы Бумага, пластик, промтовары Биотопливо Продукция для сельского хозяйства, зоотовары Косметика, средства гигиены Медицинские товары и препараты, лекарства Иное

 

 

 

 

 

 

 

Новости/Аналитика

Перспектива відродження коноплярства США

21.03.2016

Якщо закон «Про промисловому культивуванні мало наркотичної коноплі» буде прийнятий, всі існуючі обмеження по вирощуванню промислових посівів технічних конопель в США будуть зняті і в країні почнеться бум промислового коноплярства.
 
Технічна конопля до середини минулого століття була однією з домінуючих культур на території США. Декларація незалежності була складена на конопляної папері, найкращі, найдавніші зразки Біблії були виготовлені на конопляної основі. Малонаркотіческая коноплі в сучасному виробництві використовується для виготовлення тканин, продуктів харчування, в якості палива, основи для виробництва біопластмаси, будівельних і ізоляційних матеріалів, паперу, а також для виробництва деталей в автомобільній промисловості.
 
Все змінилося в 1937 році, коли був прийнятий закон про податок на марихуану. В рамках нього будь-яка конопля визнавалася психоактивних речовиною, навіть якщо вона не містила достатньої кількості контрольованого тетрагидроканнабинола. У зв'язку з прийняттям вищевказаного нормативно-правового акта, культивування будь конопель на території США ставало економічно рентабельним. Повна заборона на культивування конопель було накладено в 1970 році, в зв'язку з прийняттям відповідного нормативно-правового акта, відповідно до якого конопля, разом з героїном і ЛСД були внесені в список особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.
 
Проте, стійкий інтерес до комерційного вирощування промислових посівів технічних конопель з боку фермерів, дієтологів, споживачів почався в Сполучених Штатах на початку 90-х років. Законопроект, що регламентує зміни нормативно-правової бази, пов'язаний з Коноплярства в США вступив в силу в 2014 році. У ньому технічну коноплю дозволено досліджувати науковим і навчальним структурам для того, щоб в подальшому культивувати її в штатах, в яких малонаркотіческую коноплю на даний момент дозволено культивувати.
 
На лютий 2016 року Каліфорнія, Колорадо, Коннектикут, Делавер, Гаваї, Іллінойс, Індіана, Кентуккі, Мен, Меріленд, Мічиган, Міннесота, Міссурі, Монтана, Небраска, Невада, Нью-Йорк, Північна Кароліна, Північна Дакота, Орегон, Південна Кароліна , Теннессі, Юта, Вермонт, Вашингтон, Західна Вірджинія, і Вірджинія прийняли закони, що дозволяють культивування малонаркотіческой конопель. У березні 2016 року в Пенсільванії проголосували за можливість культивування технічних конопель.
 
За словами генерального директора компанії «Hemp Inc» Брюса Перловіна: '' Конопля повертається в США. Пенсільванія скоро стане ще одним штатом, який, буде частиною нової, чистої, зеленої сільськогосподарської революції, заснованої на вирощуванні економічно рентабельних продуктів, одержуваних з конопель. Як і в минулому столітті, конопля вже в найближче десятиліття зможе досягти рівня рентабельності в мільярди доларів. З одою боку дозвіл культивування малонаркотіческой конопель в США є надзвичайно вигідним для країни кроком, з іншого легалізація використання психоактивних конопель надзвичайно вигідна саме в економічному плані. Оборот каннаіндустріі до 2020 року може досягти 22 мільярдів доларів. У міру того, як конопляна промисловість стає все більш і більш привабливою для підприємців по всій країні, очікується зростання числа робочих місць і податкових надходжень від усіх сфер діяльності, основою якої є конопля ''.
 
Економічний потенціал малонаркотіческой конопель настільки величезний, що його неможливо ігнорувати. Канада щорічно заробляє мільярди доларів на виробництві і продажах конопляного сировини і кінцевої продукції. Американські аналітики стверджують, що в 2015 році обсяг конопляного ринку США досяг $ 580 млн. І це при тому, що вся сировина, що використовується для виробництва продуктів харчування, текстильних і трикотажних виробів імпортується з Канади, Європи або Китаю.
 
Коментар Асоціації «Українська технічна конопля»
 
Незважаючи на зміни в федеральної політиці США, американські фермери досі не можуть легально культивувати малонаркотіческую коноплю на території країни. Коноплярства як і раніше вважається протиправною діяльністю, тому фермери досі не можуть офіційно культивувати промислові посіви технічних конопель. Безнаркотичну коноплі досі вважається психотропною речовиною, забороненим на території США і сільськогосподарські виробники повинні отримати дозвіл від Управління по боротьбі з наркотиками (DEA), в незалежності від того, чи має підприємець дозвіл від власного штату на культивування малонаркотіческой конопель чи ні. У 2014 році представники DEA заарештували в Кентуккі посівний матеріал малонаркотіческой конопель, привезений з Італії, який був призначений для проведення досліджень.
 
У січні 2015 року Закон «Про промисловому культивуванні малонаркотіческой конопель» був зареєстрований в Конгресі і Сенаті США. Якщо він буде прийнятий, всі існуючі обмеження по вирощуванню промислових посівів технічних конопель будуть зняті і в країні почнеться бум промислового коноплярства.
Автор: 
Олександр Ігнатюк
Потенциал национального рынка каннабиноидных косметических препаратов
17.01.2024

В Украине потребитель готов для выведения на рынок линейки национальной профессиональной CBD косметической продукции

Объявления
Все объявления »
 
 

facebook

telegram

twitter